Gratis hemsida

  • By Blogg123
  • 26 september, 2013
  • Kommentarer inaktiverade för Gratis hemsida

Att skapa en hemsida med Blogg123 är helt gratis. Du behöver inga förkunskaper, det är faktiskt både enkelt och roligt.

 

Ingen kodning krävs

Du kan genom enkla medel skapa din egen hemsida här på Blogg123. När du väl skapat ditt konto så kan du enkelt bygga din sida på en stabil grund. Vi vill påstå att det är den stabilaste grund man kan bygga hemsidor på idag – nämligen WordPress.

 

Som att använda Word

När du skriver texter på din hemsida så behöver du inte skriva html för att få rätt typsnitt och storlek på texten. Du ändrar allting precis som om du skrev i Word. Kan du skriva dokument i Word så kan du även skapa en hemsida med Blogg123!

Word

 

Stilrena och snygga hemsidor

Du får över 150 olika designmallar (hemsidemallar) att välja på när du bygger din sida på Blogg123. När du väl har valt en mall så kan du finjustera den på mängder av olika sätt för att hitta just din unika stil. Även här kan du göra allting med bara några få musklick och utan att behöva skriva en enda rad kod.

 

Använd bilder

Bilder är något som lättar upp en hemsida och som gör att man orkar läsa all text. I WordPress finns det väldigt bra bildhantering inbyggd och den får du ta del av när du laddar upp bilder på Blogg123.

nattstad

 

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är väldigt viktigt idag. Det är genom att synas i sökmotorerna som man får besökare idag. Bygger du en hemsida om hästskötsel så vill du givetvis att folk som söker på just ordet ”hästskötsel” hittar till din sida. Blogg123 ligger långt fram när det gäller sökmotoroptimering. Här är några saker som Blogg123 har fokuserat på:

  • Genom att använda en bra cachelösning så laddar dina sidor snabbt. Detta gillar Google.
  • Dina inlägg publiceras på Blogg123-startsidan och även på vissa bloggar i Blogg123-nätverket. Detta gör att dina inlägg automatiskt kommer få en liten boost i länkkraft.
  • De kommentarer som skrivs på dina inlägg kommer också synas på Blogg123-startsidan.
  • Om du angett en kategori för din blogg så kommer den synas i Blogg123-kategoriarkiv.
  • Dina sidor skapas med en bra URL som gör att Google kan läsa vad dina inlägg handlar om.

Du måste dock skaffa lite länkar till din sida själv också för att lyckas riktigt bra med sökmotoroptimeringen.

 

Säkerheten

WordPress är ett av de mest beprövade publiceringsverktygen på marknaden. Genom att använda WordPress som grund så har vi en stabil och säker lösning.

 

Statistik

Blogg123 är kopplad till Google Analytics så genom att sätta upp ett konto på Google analytics och använda den nyckeln du får där kan du enkelt i inställningar på ditt Blogg123-konto ställa in att du vill börja spåra besökare. Google Analytics är förmodligen marknadens bästa analysverktyg för att spåra besökare så du kommer kunna läsa mycket intressant information där.

 

WordPress app

WordPress har även en app som heter just WordPress. Denna kan du enkelt koppla till ditt Blogg123-konto och därmed blogga eller skriva inlägg till din hemsida direkt från din telefon.

 

Gratis hemsida med Blogg123

Med denna sida vill vi visa hur en gratis hemsida kan se ut när man skapat den med Blogg123. Som vi nämnde ovan så kan man välja mellan över 150 olika designmallar, så detta är bara en i mängden.